Forårsfestival! Juni 2021

Musikforeningen på Folke Bernadottes Allé løfter nu sløret for en sommerfestival i Den svenske Kirke, Folke Bernadottes Allé 4. Efter en meget lang vinter uden levende musik er det fantastisk igen at kunne byde velkommen til koncerter. Musikerne har længe set frem til at kunne spille for et rigtigt levende publikum igen. Sommerfestivalen består af seks koncerter i slutningen af juni måned. Koncerterne er tilpasset sommertiden med et varieret, lettilgængeligt repertoire og en kortere varighed på omkring en times tid, så det ikke er hele den lyse sommeraften, der skal tilbringes inden døre.

De seks koncerter byder på kammermusik med mange forskellige udtryk. Fra stemningsfuld midsommerkoncert med Storbackakvartetten og besøg i en parisisk salon med den skønne sopran Klara EK til kammermusikalske mesterværker af Brahms og Schubert.

Festivalens første koncert finder sted søndag den 20. juni kl. 15.00. Det er en lys og stemningsfuld midsommerkoncert med Storbackakvartetten, som spiller musik inspireret af de lyse nætter og sommertiden. Hør bl.a. Hugo Alfvéns Midsommarvaka, som er en musikalsk beskrivelse af en flok festglade unge en midsommeraften.

Koncerten mandag den 21. juni kl. 19.30 sætter helt nyt lys på Johann Sebastian Bachs musik. Cellisten Tobias van der Pals, percussionisten Marilyn Mazur og saxofonisten Thomas Agergaard har rødder i hver deres musikgenre. Sammen har de skabt ensemblet ”Bach i Perspektiv”.

Onsdag den 23. juni kl. 19.30 er det Sankt Hans aften, og den kan man tilbringe med Schuberts mesterlige klavertrio i Es-dur. Det er med de tre musikere: Pål Eide, klaver, Aleksander Kølbel, violin og Tobias van der Pals, cello.

Torsdag den 24. juni kl. 19.30 inviterer verdenssopranen Klara Ek sammen med cellisten Tittit van der Pals og pianisten Charlotte Møller til parisisk salon med sange og værker fulde af charme og parfume fra begyndelsen af 1900-tallets Paris.

Søndag den 27. juni kl. 15.00 er der koncert for hele familien når Storbackakvartetten byder på familiekoncert ”Folketone og kammertoner”.

Og ved festivalens sidste koncert tirsdag den 29. juni kl. 19.30 gælder det den store romantiske musik med to cellosonater af Johannes Brahms med pianisten Rikke Sandberg og cellisten Tobias van der Pals.

Happy Birthday Mr. Beethoven!

Koncert nr. II

25. okt. 2020 · kl. 15.00

Happy Birthday Mr. Beethoven!

Koncerten er desværre aflyst på grund af opdaterede Covid-19 rejserestriktioner fra Frankrig.

Vi håber at kunne genneføre koncerten på et senere tidspunkt.

Det franske ensemble Transhumaces Musicales, fejrer Beethovens fødselsdag med en Europaturné på tidsorginale instrumenter og afslutter hele deres rejse hos os i Musikforeningen på Folke Bernadottes Allé!

Medvirkende:

• Cécile Moreau, violin.
  • Susan Edward, cello
  • Solenne Burgelin, bratch.
  • Charlotte Møller, fortepiano.

Bach i Perspektiv

Koncert nr. III

15. nov. 2020 · kl. 15.00

Bach i Perspektiv

”Bach i Perspektiv” er en smuk og rørende nyfortolkning af Johan Sebastian Bachs musik for solo cello, sat i perspektiv af improviserede intermezzi for cello og saxofon.

De to musikere, Tobias van der Pals, cello og Thomas Agergaard, saxofon kommer hver fra deres musikalske genre, men formår stadig at skabe et imponerende sammensat billede af Bachs musik, som vi aldrig har hørt før.

(Kammerkoret Camerata – er aflyst pga gældende Covid-19 anbefalinger)

Billetter her!

Vaasa Kammerensemble

Koncert nr. VI

28. feb. 2021 · kl. 15.00

Vaasa Kammerensemble

Besøg fra vores gæstegorening i Vaasa, Finland.

(Mere info følger)

Martin Bagge – en Hyldest til Bellman

Koncert nr. VII

30. maj. 2021 · kl. 15.00

BELLMANIA- Fra Bellman til Drachmann

Den svenske visefortolker Martin Bagge præsenterer sammen med Storbackakvartetten en musikalsk rejse i dansk og svensk visetradition.

Martin Bagge er prisbelønnet Bellman fortolker. Jyllandsposten skriver: “Sprødhed, kraft og bid. Det kunne være Bellman selv der stod der“, John Christensen, Jyllandsposten. Steen Frederiksen fra DR P2 siger “Der er ingen tvivl om at Bagge har overtaget tronen efter den legendariske Fred Åkerström.

Det bliver et koncertprogram, der viser hvordan de store digteres liv og kunst er flettet sammen – og påvirker os selv i dag. Tekst og musik af Bellman, J H Roman, Evert Taube, Holger Drachmann og Tove Ditlevsen.Et koncertprogram, der viser hvordan de store digteres liv og kunst er flettet sammen – og påvirker os selv i dag.

Tekst og musik af Bellman,  J H Roman, Evert Taube, Holger Drachmann og Tove Ditlevsen.

Storbacka kvartetten

Koncert nr. VIII

25. apr. 2021 · kl. 15.00

Storbacka kvartetten

Storbackakvartetten præsenterer skandinavisk musik fra deres kommende Finlandsturné.

Billetter her

Lyngby Kammersolister præsenterer: Gustaf Mahler, Symfoni nr 4

Koncert nr. IX

30. maj. 2021 · kl. 15.00

-koncerten er flyttet til september 2021

Lyngby Kammersolister præsenterer: Gustaf Mahler, Symfoni nr 4

Lyngby Kammersolister har fået vokseværk og opfører Mahlers Symfoni nr. 4, arrangeret for 16 musikere efter en ide af Arnold Schönberg.

Medvirkende:

• Lyngby Kammersolister